英语学习 返回

  • 初中英语习题及答案练习讲解大全---阅读理解(29)

    • 发布人:clcfone



  • 【精品推荐】

       提分神器--初中英语语法易错题专训   





    获取完整资料,请联系

    官方微信号:16605168200

    官方qq号:2151239526


    初中英语习题及答案练习讲解大全---阅读理解(29)

     

        A professor told his students to go into the city slum(贫民窟) to study the life of 200 boys.He asked them to write reports about each boy’s life and future.E very one of the students wrote,“He doesn’t have any hope.”
        Twenty-five years later.another professor read about the earlier study.He told his students to find out what had happened to these boys.Of the 200 boys,20 had moved away or died.Nobody knew what had happened to them.They tried very hard and found the other 180 people.Among them 176 had become successful as doctors,teachers and scientists.
        The professor  was very surprised and decided to study it further.Luckily,all the men were living near the place and he was able to ask each one,“What made you successful?” Each one answered with feeling.“There was a teacher.”
        The teacher was still living there,so the professor found her and asked the old woman what she had used to pull those out of the slums,and change them into successful people.
        The teacher’s eyes began to shine and she said with a sweet smile,“It’s really very easy.I loved those boys.”

    54.Why did the students go to the slums?
    A.To help the poor children.
    B.To look for a good teacher.
    C.To study the life of some young boys.
    D.To become successful people.

    55.Of the 200 boys,how many were known to be not successful?
    A.4     
    B.20    
    C.24    
    D.176

    56.What changed the boy s’ life?
    A.The professor’s study    
    B.The teacher’s love
    C.Their parents             
    D.The slums

    57.Which of the  following is NOT true?
    A.Some of the boys became doctors. 
    B.The second professor talked to the 180 people and their teacher
    C.The teacher still remembered the boys
    D.The boys didn’t want to talk about their teacher

    【答案】 
    54.C
    55.A
    56.B
    57.D
    【解析】
    试题分析:这篇短文主要介绍了在贫民窟里的二百个孩子在调查者的眼中一开始是没有希望的,但是二十多年后,再次调查却发现这些孩子都成为成功人士。原因是老师的爱改变了他们的。
    54.C细节理解题。根据第一段A professor told his students to go into the city slum(贫民窟) to study the life of 200 boys.He asked them to write reports about each boy’s life and future.可知他们是到贫民窟研究那里的孩子的生活。故选C。
    55.A推理判断题。根据Of the 200 boys,20 had moved away or died.及They tried very hard and found the other 180 people.Among them 176 had become successful as doctors,teachers and scientists.可知有四个不成功的。其他的二十个死了或者搬走了。故选A。
    56.B细节理解题。根据老师的回答“It’s really very easy.I loved those boys.”,故选B。
    57.D细节理解题。根据Each one answered with feeling.“There was a teacher.可知学生们不是不想谈论他们的老师,故选D。
    考点:故事类短文阅读。

  • 2021-11-19

新闻推荐