英语学习 返回

  • 2019最新初一英语语法练习题和答案解析---阅读表达(5)

    • 发布人:clcfone
  •  

    2019最新初一英语语法练习题和答案解析---阅读表达(5)

     

    阅读下列短文,根据短文内容回答下列各题
    You would see a robot when you were reading a story or watching a movie, such as Star Wars. Today,however,science stories are becoming true. More and more robots are starting to be used in factories and our homes.
    These robots are different in size,shape and colour,but all of them have the same type of man-made “brain”. The robots that work in factories are called industrial robots. These kinds of robots are cleverer and faster than the old ones. Industrial robots can do jobs that are often boring and sometimes dangerous. 
    Robots are already coming into American homes,though not as quickly as they are going into factories. We have made robots work at home. They can do some housework like cooking, or playing with people just for fun.
    These robots aren’t as friendly and clever as those in Star Wars. But their makers say, today’s  home robots can “walk” and find objects in their way,though sometimes they may knock into(撞上) those objects. They can even carry objects, though sometimes they may drop those objects. Well, nobody is perfect. We may laugh at home robots today,but some day they will do better than humans. We humans can only see certain length of light, and hear certain sounds, while robots may see and hear better than we do. 
    In a word, robots will be widely used in our life in the future. 

    1. Where are more and more robots starting to be used?
       ____________________________________________________                                                                         
    2. What do all kinds of robots have?
       ____________________________________________________                                                                            
    3. What kind of jobs can industrial robots do?
       ____________________________________________________                                                                          
    4. What do you think of today’s home robots?(请考生根据短文内容,自拟一句话作答)
       ____________________________________________________                                                                          
    5. What else do you want home robots to do for you? (请考生根据自己的想法,自拟一句话作答)
       ____________________________________________________                                                                          

    【答案】
    1.In factories and our homes.
    2.They have the same type of man-m ade “brain”.
    3.They can do jobs that are often boring and sometimes dangerous.
    4.They are clever and useful. (答案基本达意即可)
    5.I want them to clean the house and do some shopping for me. (答案基本达意即可)
     

    【解析】
    试题分析:这篇文章讲的是越来越多的机器人的在工厂中使用,甚至机器人也应用到家庭中。
    1.根据文中信息 More and more robots are starting to be used in factories and our homes.可知此题答案是 In factories and our homes.
    2.根据文中信息These robots are different in size,shape and colour,but all of them have the same type of man-made “brain”. 可知此题答案是They have the same type of man-made “brain”.
    3.根据文中信息Industrial robots can do jobs that are often boring and sometimes dangerous. 可知此题答案是They can do jobs that are often boring and sometimes dangerous.
    4.此题答案是They are clever and useful. (答案基本达意即可)
    5.此题答案是I want them to clean the house and do some shopping for me. (答案基本达意即可)
    考点:阅读表达

  • 2021-03-27

新闻推荐